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RETURN TO CRICKET GRANT SCHEME
FREQUENTLY ASKED QUESTIONS FOR CLUBS AND LEAGUES

1. What are the changes to the Return to Cricket Grant Scheme for Clubs and
Leagues?

The scheme has been extended and will close in December 2020.

The maximum turnover threshold of £15,000 guideline for clubs has been removed.
The maximum amount that clubs and leagues can apply for is now up to £3,000.
Eligible costs for the scheme now include adapting to comply with COVID-19 guidelines
and pitch renovation costs.

e Application Forms will be obtained from the relevant County Cricket Board.

2. How do Clubs and Leagues apply to the Return to Cricket Grant Scheme?

The Application Form will be available from the relevant *. The Club or
League will be required to submit the completed Application Form to the Cricket Board for
consideration.

If the application is supported by the Cricket Board, it will be forwarded on to the ECB Regional
Facilities Planning Manager (RFPM) for processing. The ECB RFPM will request additional
evidence to support the application. As a minimum, this will be a copy of the Constitution (or
equivalent governing document) and a current bank statement to verify that the account
belongs to the Club or League.

* Please note that Clubs affiliated to the African Caribbean Cricket Association (ACCA) and
cross-border Leagues will need to obtain their Application Form from, and return it directly to,
the relevant ECB RFPM. Clubs and Leagues affiliated to the National Asian Cricket Council
(NACC) can forward their application to either their local Cricket Board or directly to the NACC
(see Section 9 of the Return to Cricket Guidance Notes).

3. What evidence indicates that hardship and shortfalls are faced?

The application form requests a breakdown of the costs the Club or League is facing and how
much shortfall your Club or League has to cover in meeting those costs after using other income
and reserves.

4. How much grant funding can Clubs and Leagues apply for?

Clubs and Leagues can apply for a grant up to £3,000.


https://www.ecb.co.uk/county-cricket-boards

5. Are there any restrictions on which Clubs can apply for funding?
All Clubs must have affiliated to ECB* via its County Cricket Board in 2019 or 2020.
“Includes Clubs which affiliated to ECB nationally via the ACCA or NACC in 2019 or 2020.

6. Are there any restrictions on which Leagues can apply for funding?

All Leagues, including Junior or Open-Age leagues, must have affiliated to ECB via their County
Cricket Board in 2019 or 2020.

7. Are there any differences between applying as a Club or a League?

No. The only differences are that Clubs will be required to hold buildings and contents insurance
and Clubs will need to confirm tenure.

8. Is partnership funding required?
No.

9. How quickly will applications be processed by ECB?

ECB will aim to issue an Offer Letter within 10 working days, once all the required evidence and
supporting information has been submitted to the ECB RFPM.

10. Where should Clubs and Leagues direct queries or request additional support?

Please contact the ECB Facilities Help Desk by emailing and the
team will endeavour to respond to you within 7 working days (or sooner based on the need).


mailto:grantmanagement@ecb.co.uk

